Dådyr Osso Buco

dA5dyr-ossobuco

Vildt på nye måder! Mørt og smagfuld osso buco på dådyrskanke

Her er en ny måde at bruge dådyr, med inspiration fra det italienske køkken. Denne opskrift på den klassiske Lombardiet ret osso buco, er lavet med store stykker dådyrskank i stedet for kalv. Emil Kryger har lavet denne opskrift på en lækker og kraftig ossobuco, med rødvin, timian, laurbær og med en masse grøntsager til. Fantastisk simremad til de kolde måneder. Retten kan f.eks. serveres med bagte grøntsager og en cremet kartoffelmos…..
Velbekomme!

Til 4 personer

Ingredienser:
Dådyr Osso Buco
  • 800 g. dådyrskanke

  • 4 dl. vildtfond eller bouillon

  • 2 stk gulerødder i tern

  • 2 stk hakket rødløg

  • 2 stilke bladselleri

  • 5 dl. rødvin

  • 6 spsk. tomatpuré

  • 2 dåser flåede tomater

  • 400 g. svampe

  • 2 tsk. timian

  • 2 fed presset hvidløg

  • 8 stk. laurbærblade

  • Revet skal af 1/2 økologisk citron

  • Salt og peber

Bagte Grøntsager
  • 600 g. små gullerøder

  • 400 g. små tomater på stilk

  • 200 g. grønne bønner

Kartoffelmos med brunet smør
  • 1 kg. kartofler

  • 3 dl. mælk

  • 150 g. smør

  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bagte grøntsager
  1. Sæt oven på 190 grader.

  2. Vask grøntsagerne grundigt.

  3. Kom dem i et fad.

  4. Dryp lidt olie over drys med salt og peber vend dem rundt.

  5. Kom et par klatter smør ved dem og kom dem ind i ovenen i ca. 17-25 min alt efter hvordan du kan lide dem. Jeg kan godt lide de har et sprødt bid.

Kartoffelmos med brunet smør
  1. Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med vand. Kog dem møre og sigt vandet fra. Lad dem dampe af under låg.

  2. Fjern låget og rør dem til en mos.

  3. Tilsæt mælk og 50 g. smør og pisk sammen. Krydr med salt og peber.

  4. Smelt resten af smørret og lad det brune let i en lille gryde.

  5. Server mosen med brunet smør på toppen.

Osso buco
  1. Kødet krydres med salt og peber og vendes i mel.

  2. Olien varmes i en tykbundet gryde, hvorefter kødet brunes på begge sider – Tag kødet fra.

  3. Skær svampene i både og brun dem på panden.

  4. Tilsæt grøntsager og svits let – tilsæt rødvin og kog ind til det halve, derefter tilsættes tomatpuré, timian, laurbærblade, hvidløg, bouillon og flåede tomater.

  5. Kødet lægges tilbage i gryden og bringes i kog.

  6. Skrue ned for varmen og lad retten småkoge under låg i ca. 1 time.

  7. Kødet tages op og holdes varmt.

  8. Fjern laurbærbladene.

  9. Saucen jævnes med majsstivelse.

  10. Smag til med citronskal.

  11. Kom garniture i saucen og hæld det over kødet.

Anret osso buco i en dyb tallerken med bagte grøntsager, saucen og evt. kartoffelmos.

Knæk og bræk

Velbekommen!

Opskrift af Emil Nielsen Kryger

Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.

Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk

Følg ham her på: Instagram og Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!