Vildt på nye måder! Mørt og smagfuld osso buco på dådyrskanke
Til 4 personer
800 g. dådyrskanke
4 dl. vildtfond eller bouillon
2 stk gulerødder i tern
2 stk hakket rødløg
2 stilke bladselleri
5 dl. rødvin
6 spsk. tomatpuré
2 dåser flåede tomater
400 g. svampe
2 tsk. timian
2 fed presset hvidløg
8 stk. laurbærblade
Revet skal af 1/2 økologisk citron
Salt og peber
600 g. små gullerøder
400 g. små tomater på stilk
200 g. grønne bønner
1 kg. kartofler
3 dl. mælk
150 g. smør
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Sæt oven på 190 grader.
Vask grøntsagerne grundigt.
Kom dem i et fad.
Dryp lidt olie over drys med salt og peber vend dem rundt.
Kom et par klatter smør ved dem og kom dem ind i ovenen i ca. 17-25 min alt efter hvordan du kan lide dem. Jeg kan godt lide de har et sprødt bid.
Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med vand. Kog dem møre og sigt vandet fra. Lad dem dampe af under låg.
Fjern låget og rør dem til en mos.
Tilsæt mælk og 50 g. smør og pisk sammen. Krydr med salt og peber.
Smelt resten af smørret og lad det brune let i en lille gryde.
Server mosen med brunet smør på toppen.
Kødet krydres med salt og peber og vendes i mel.
Olien varmes i en tykbundet gryde, hvorefter kødet brunes på begge sider – Tag kødet fra.
Skær svampene i både og brun dem på panden.
Tilsæt grøntsager og svits let – tilsæt rødvin og kog ind til det halve, derefter tilsættes tomatpuré, timian, laurbærblade, hvidløg, bouillon og flåede tomater.
Kødet lægges tilbage i gryden og bringes i kog.
Skrue ned for varmen og lad retten småkoge under låg i ca. 1 time.
Kødet tages op og holdes varmt.
Fjern laurbærbladene.
Saucen jævnes med majsstivelse.
Smag til med citronskal.
Kom garniture i saucen og hæld det over kødet.
Anret osso buco i en dyb tallerken med bagte grøntsager, saucen og evt. kartoffelmos.
Knæk og bræk
Velbekommen!
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk