Generelt kræver det at lave mad at man læser opskriften godt igennem, hvor man sætter sig godt ind i hvilke tilberedningsmetoder man skal bruge til den enkelte ret. Sørg også for at have et godt indtryk af de råvarer du bruger til retterne og hvilke af disse råvarer der egner sig bedst til hver ret. Og sørg for at du bruger tid og omhu i køkkenet. Så opnår du det bedste resultat hvor engle vil synge til dig og dine gæster hver gang.
Anvendes til større kødstykker, hele fisk og grøntsager. Som skal have længere tilberedningstid. Det er vigtigt, at ovnen har den rette temperatur, når emnet kommes i ovnen. Hvis ovnen er kold, og dette sættes ind vil saften løbe ud at emnet og overfladen vil blive tør og trist.
Overstegning kan ske ved høj varme i kort tid eller i lav varme i længere tid, overstegning ved høj varme bruges til emner, der har et højt vandindhold og mørner hurtigt. Stegetiden vil normalt være 10-130 minutter som sker ved 150-220 grader. Lange stegetider bruges til emner som indeholder meget bindevæv og lavt vandindhold. Lang stege tid er mellem 2-12 timer og sker ved en temperatur mellem 70-130 grader dette gør at bindevævet bliver nedbrudt og saften bliver i emnet.
—
Knæk og bræk
Emil
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk