DET GRUNDLÆGGENDE JAGTKØKKEN – 2. Grund metoderne

Play Video
Her en lille video hvor Emil laver elg burgere på bål i den Norske natur. Følg ham på Instagram: Krygerhunt
I dag er Emil trukket udenfor for at vise hvor enkelt mad kan laves, det eneste du behøver er god brande samt en tændstik. Mad behøves ikke at gøres kompliceret, mad skal være sjovt og hyggeligt at lave. Og derfor har han valgt at det skal foregå uden nogle moderne elektroniske hjælpemidler.
Grund metoderne

Generelt kræver det at lave mad at man læser opskriften godt igennem, hvor man sætter sig godt ind i hvilke tilberedningsmetoder man skal bruge til den enkelte ret. Sørg også for at have et godt indtryk af de råvarer du bruger til retterne og hvilke af disse råvarer der egner sig bedst til hver ret. Og sørg for at du bruger tid og omhu i køkkenet. Så opnår du det bedste resultat hvor engle vil synge til dig og dine gæster hver gang.

Om Stegning
Når vi snakker om stegning, snakker vi nok om en af de mest køkkentekniske krævende metoder som du kan håndtere. Følger du disse retningslinjer, er man godt på vej. Ved stegning er det vigtigst at brune kødet godt på alle sider for at lukke overfladen og bevare saften i kødet. Tilpas altid temperaturen, lyst kød steger man ved svagere varme end rødt kød. Og lad kødet hvile efter stegning for at lade saften trække ud i kødet.
Pandestegning
Ved pandestegning er det vigtigt, at det, man skal stege, har kort tilberedningstid. Start altid ud med at din pande er rygende varm, og når vi snakker om rygende varm skal dette forstås bogstavlig talt. Da dette gør at overfladen på dit emne let karamelliserer til en god stegeskorpe og derfor holder saften i emnet inde. Tilpas din pande til emnet, hvis panden er for stor vil fedtet branke omkring emnet og ødelægge smagen. Hvis dit kød har en tilberednings tid på længere end 10 minutter vil ovnstegning være at foretrække, da du ellers vil risikere at pandestegning vil udtørre dit emne.
Grillstegning
Minder meget om pandestegning, men her bruger man kun et minimum af fedt, men som pandestegning er det meget vigtigt at sørge for at din grill er så varm som overhovedet muligt. Hvis du ligger emnet på grillen før den er helt gennemvarm vil du risikere at emnet vil sætte sig fast samt få ødelagt strukturen i kødet. Men der er altid undtagelser for rygende varm når vi snakker om helstegning af dyr, hvor dette sker ved helt lav varme og i længere tid.
Ovnstegning

Anvendes til større kødstykker, hele fisk og grøntsager. Som skal have længere tilberedningstid. Det er vigtigt, at ovnen har den rette temperatur, når emnet kommes i ovnen. Hvis ovnen er kold, og dette sættes ind vil saften løbe ud at emnet og overfladen vil blive tør og trist.

Overstegning kan ske ved høj varme i kort tid eller i lav varme i længere tid, overstegning ved høj varme bruges til emner, der har et højt vandindhold og mørner hurtigt. Stegetiden vil normalt være 10-130 minutter som sker ved 150-220 grader. Lange stegetider bruges til emner som indeholder meget bindevæv og lavt vandindhold. Lang stege tid er mellem 2-12 timer og sker ved en temperatur mellem 70-130 grader dette gør at bindevævet bliver nedbrudt og saften bliver i emnet.

— 

Knæk og bræk

Emil

Dette blog opslag er lavet af Emil Nielsen Kryger

Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.

Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk

Følg ham her på: Instagram og Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!