Sådan laver du verdens bedste kødboller med rådyr …
Til 4 personer
2 dåse flåede tomater
1 dåse hakket tomater
3 løg
4 fed hvidløg
3 tsk timian
3 tsk rosmarin
6 laurbærblade
4 dl hvidvin eller grøntsagsfond
1 dåse tomatpuré
1 kg hakket rådyr
400 gram røget bacon eller flæsk
3 løg
3 æggehvider
1 æg
2 dl mælk
1 dl hvidvin
2 spsk peber
2 tsk salt
2 tsk timian
2 tsk oregano
2 tsk paprika
2 tsk rosmarin
2 tsk basilikum
2 tsk muskatnød
2 tsk chilipulver
2 tsk kardemomme
400 g pasta, kogt al dente
50 g parmesan, friskrevet
frisk basilikum
Fremgangsmåde:
Hak løg og hvidløg i den ønskede størrelse. Det betyder ikke så meget hvor store de er, da vi skal blende det hele til sidst.
Sæt en gryde over med olie, varm det op til middel varme, tilsæt løg og hvidløg. Lad det stå og varme stille og roligt til de er glasklare. De må ikke blive brune.
Tilsæt derefter tomatpure og lad det småkaramellisere til det dufter sødt af tomat.
Tilføj så hvidvinen eller din grøntsagsfond. Lad det koge ind til en tyk masse.
Kom flåede tomater og hakket tomater på og lad det simre ned til en tyk sauce. Brug en stavblender eller en blender til at gøre din sauce jævn og glat. Smag til med salt og peber, lidt citron eller eddike samt sukker. Sæt det hele tilbage og lad det små simre videre.
Hak dit røget flæsk/ bacon mellemfint.
Tilsæt løg og hvidløg.
Kom det hele sammen i en røreskål sammen med dit rådyrkød, samt 2 tsk salt.
PAS PÅ med saltet dit røget flæsk er også salt.
Rør din fars sej ca. 2 minutter.
Tilsæt så hvidvin eller fond, æg, mælk, krydderier og mel. Rør det sammen til en jævn masse. Det må gerne være fugtigt. Hvis det ikke er fugtigt så giv det et lille dryp vand til den ønskede konsistens.
Sæt en pande over med olie og noget smør, mellemvarm. Dyp din ske i kold vand og form dine kødboller til den størrelse du ønsker. Steg dem på panden.
Koger pastaen mens bollerne steger færdig.
Lig din pasta i bunden af din tallerken. Kom derefter det ønskede antal kødboller på, og hæld den tykke tomatsauce hen over. Kom basilikum og frisk revet parmesan på toppen og slut evt. af med lidt frisk olivenolie.
Nydes med en kold tør hvidvin eller en god stærk rødvin og masser af godt brød til.
Knæk og bræk
Velbekommen
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk