Play Video

Lav den lækreste fasansuppe over bål…!

Emil har fundet en opskrift i sin farmors gamle kogebog og twistet den velkendte gammeldags danske fasansuppe. Emil laver suppen over bål med masse af grøntsager og øl, som giver en saftig og lækker suppe – et godt, solidt og varmt måltid til din næste jagtdag med vennerne, eller til en hyggelig familie komsammen, måske i skoven…..?
Bliv inspireret…
Opskrift

Fasan i suppe med svampe, selleri, gulerødder, ærter og bacon

4-5 personer
Du skal brug:
  • 2 fasaner, parteret og i grov stykker

  • 2 porre, i skiver

  • 4 gulerødder, i skiver

  • 1 knoldselleri, i små tern

  • 3-5 pastinakker, skiver

  • 1 løg, hakket

  • 3-5 forårsløg

  • 2 fed hvidløg, i skiver

  • 4-5 kviste bladpersille

  • 10 hele peberkorn

  • 1 l. vand

  • ca. 200 g friske svampe – f.eks. østershatte eller markchampignon

  • ca. 200 g bacon

  • 100 g ærter

  • 1-2 spsk. olie til stegning

  • havsalt

Fremgangsmåde:
  1. Skær og del dine fasaner i bryst og i lår og del derefter lårene i over og under. Dup fasanbrysterne tørre og skær dem i mundrette stykker.

  2. Skær og bræk fasanskrog og skyld det rent fra blod.

  3. Gør alle grøntsagerne klar.

  4. Steg bacon indtil let brun.

  5. Tilsat skrog, bryster og lår til gryden og steg indtil brun.

  6. Tilsat grøntsager og lad dem stege med et par minutter.

  7. Tilsat porre og forårsløg.

  8. Tilsæt 1 l. vand samt salt og peberkorn og bring det i kog, skru ned og skum omhyggelig. Lad det koge meget blidt i 1-2 timer indtil lårene er møre og lækre. Overfladen skal blot skælve. Skum jævnligt undervejs.

  9. Tilsat persille og ærter til sidst.

  10. Smag suppen til med lidt øl samt salt og peber.

  11. Server retten i en stor skål med et godt brød til.

Velbekomme

Emil

Opskrift af Emil Nielsen Kryger

Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.

Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk

Følg ham her på: Instagram og Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!