Lav den lækreste fasansuppe over bål…!
Fasan i suppe med svampe, selleri, gulerødder, ærter og bacon
2 fasaner, parteret og i grov stykker
2 porre, i skiver
4 gulerødder, i skiver
1 knoldselleri, i små tern
3-5 pastinakker, skiver
1 løg, hakket
3-5 forårsløg
2 fed hvidløg, i skiver
4-5 kviste bladpersille
10 hele peberkorn
1 l. vand
ca. 200 g friske svampe – f.eks. østershatte eller markchampignon
ca. 200 g bacon
100 g ærter
1-2 spsk. olie til stegning
havsalt
Skær og del dine fasaner i bryst og i lår og del derefter lårene i over og under. Dup fasanbrysterne tørre og skær dem i mundrette stykker.
Skær og bræk fasanskrog og skyld det rent fra blod.
Gør alle grøntsagerne klar.
Steg bacon indtil let brun.
Tilsat skrog, bryster og lår til gryden og steg indtil brun.
Tilsat grøntsager og lad dem stege med et par minutter.
Tilsat porre og forårsløg.
Tilsæt 1 l. vand samt salt og peberkorn og bring det i kog, skru ned og skum omhyggelig. Lad det koge meget blidt i 1-2 timer indtil lårene er møre og lækre. Overfladen skal blot skælve. Skum jævnligt undervejs.
Tilsat persille og ærter til sidst.
Smag suppen til med lidt øl samt salt og peber.
Server retten i en stor skål med et godt brød til.
Velbekomme
Emil
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk