NYESTE OPSLAG

GODE RÅDJAGTTEKNIK

Bukkeaften hos Våbenfabrikken

Årets Bukkejagt 2024 finder sted 23-26 maj er udsolgt, og i år drager 10 nyjægere afsted til Polen for første gang. Øvelse gør som bekendt mester, for at forberede alle best muligt havde vi booket en aften i Våbenfabrikkens skydebiograf.​

JAGTFORMERJAGTHISTORIER

Nyjæger på mårhundejagt

August, som var den heldig vinder af Nyjæger.dk mårhundejagt konkurrencen, var inviteret med på weekend i april, hvor han skulle prøve kræfter med de nataktive rovdyr i Sønderjylland.

JAGTREJSER

Udenlandsk jagt for nye jæger

Danske jægeres mest foretrukne udenlandske revirer ligger i Sverige, Polen, Tyskland og Skotland, prioriteret i netop denne rækkefølge. Og sådan har det faktisk været i mange årtier.

VÅBEN & OPTIK

TEST: FIRE ITALIENERE OG TO JAPANERE

Haglbøsser i prisklassen mellem 10.000 og 15.000 kroner. Sammenlignende test af seks nye haglvåben.

GODE RÅD

JAGT OG TONE

Det tager sin tid at tilegne sig dybt kendskab til jagtens mange finesser og til hvordan man skal opføre sig derude, hvor det hele handler om liv og død.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Lynstegt rådyrfilet med ærtepuré og vildt rødvinsauce

Lynstegt rådyrfilet er en skøn spise, som her er sat sammen med ærtepuré, en julesalat og en vildtsauce lavet på rødvin, marv, vildtfond og æble. Retten er perfekt som forret eller som del af et delemåltid med flere små retter.

GODE RÅDSÅDAN GØR DU

BEDRE, BIDRAG & BUDGET – 3 GODE RÅD TIL NYJÆGERE

Er du nyjæger – så begynd her… Henover vinteren sætter vi fokus på de 3 B’er (bedre, bidrag og budget) og …

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Rådyr carpaccio

Her er lidt inspiration til en fin forret som kan imponere familie og venner. Denne carpaccio er lavet med tynde skiver rådyrfilet og pyntes med æble, frisk revet peberrod, kørvel, kapers og vesterhavsost. Rigtig hyggemad!

JAGTFORMER

JAGTENS MANGE MULIGHEDER

I Danmark er der jagttid på en lang række forskellige pattedyr og fuglearter. Vi har mulighed for at gå på bukkejagt i to sommermåneder og på en masse varierende arter fra den 1. september til den 31. januar.

JAGTTEKNIK

SÅDAN BESTÅR DU HAGLPRØVEN

Jacob Kamman er nyuddannet flugtskydningsinstruktør og en ganske erfaren fuglejæger. Her beskriver han, hvordan man består prøven til haglvåben – og også hvad der kan gå galt.

JAGTHUNDE

Ny jæger, ny hund

Det er svært at vælge sin første jagthund. Niels Faddersbøll giver her råd om faldgruber, valget af jagthund, jagtformer og træningsmuligheder.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Vildt hotdogs med hjemmelavet porter bløde løg, syrlig rødkål og agurkerelish

Her lidt inspiration til din hotdog aften. Hjemmelavet tilbehør komplementerer denne klassisk måltid og tager din hotdog til et helt nyt niveau.

VÅBEN & OPTIK

Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

Normalt skænker vi jægere ikke mekanikken mange tanker. Når blot bøssen fungerer på jagten og er relativ let at holde ren og velpudset, er vi tilfredse. Af og til kan det dog være både interessant og lærerigt lige at få lidt mere baggrundsviden.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Krondyr frankfurter

Prøv din hånd med at lave grov frankfurter med vildt. Vildt er generelt meget magert, Derfor skal der noget spæk til for at få en god konsistens. Den fungerer lige godt med råvildt, kronvildt eller dåvildt. Jeg kan godt lide at skære noget af kødet og marinere det i en god mørk øl, mørk rom eller rødvin. Da det giver en helt anden aroma til pølsen. God til en god hotdog eller kan bruges til kartoffelmos.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Pizza med marineret hareryg

Hermed en opskrift på en klassisk pizza med et twist af vildt, der med garanti giver sprøde pizzabunde og store smil. I stedet for pepperoni eller pølse har Emil Kryger eksperimenteret med hareryg marineret i rødvin med fremragende resultater. Prøv selv med andre slags vildt såsom fasan, vildsvin eller confiteret and.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Vildsvinefrikadeller

En opskrift på en gammel klassiker med et twist. Frikadeller lavet på vildsvin er utrolig smagfulde og kan serveres med det klassiske tilbehør, såsom sovs og kartofler. Alternativt, kan en frikadellesandwich anbefales. Det smager altså bare bedre, når det er lavet på vildsvin. Vær kreativ og lav dit eget tilbehør, som f.eks syltede rødløg, -agurker, -kål eller noget helt tredje. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Fasan tarteletter

Fasan er en utrolig undervurderet spise. Mange folk synes fasaner bliver tørre og kedelige. Men prøv disse smagfulde fasan-tarteletter og opdag selv hvor lækre og alsidig fasan kan være.

JAGTFORMERvideoarkiv

Jagtformer: September – Andejagt

Årets gang i den danske jagt. I denne video serie vil vi tage dig med igennem nogle danske jagtformer som er aktuelle lige nu. Nu er vi nået til en af de mest sociale jagtformer, der findes. Andejagt. Andejagt handler om at gå på jagt sammen, og hygge sig med hinanden omkring jagten. Der er flere typer af andejagt, som du kan høre mere om her, og du kan også komme med os på jagt.

JAGTHISTORIER

Nyjægere til andefest

Da jeg havde gået på jagt i 10 år, havde jeg en drøm om at prøve at skyde ti fugle på en dag. Den drøm gik jeg med i 20 år, før det endelig lykkedes for mig.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Vietnamesisk rissalat med marineret sommerbuk

Her er en ny måde at bruge råbuk på, med inspiration fra det asiatiske køkken. Denne salat er spicy, simpel og smager af Vietnam.

Vil du også bidrage med indhold?
Vi har åbnet denne blog, hvor vi meget gerne vil invitere alle til at bidrage med indhold, sammen med en række dygtige og passionerede folk, som vil dele deres erfaringer med os her. Hvis du er interesseret, så send os en mail til info@nyjaeger.dk mærket “blog indlæg”.
Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!