NYESTE OPSLAG

JAGTTEKNIK

JAGT OG TONE

Det tager sin tid at tilegne sig dybt kendskab til jagtens mange finesser og til hvordan man skal opføre sig derude, hvor det hele handler om liv og død.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Lynstegt rådyrfilet med ærtepuré og vildt rødvinsauce

Lynstegt rådyrfilet er en skøn spise, som her er sat sammen med ærtepuré, en julesalat og en vildtsauce lavet på rødvin, marv, vildtfond og æble. Retten er perfekt som forret eller som del af et delemåltid med flere små retter.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Rådyr carpaccio

Her er lidt inspiration til en fin forret som kan imponere familie og venner. Denne carpaccio er lavet med tynde skiver rådyrfilet og pyntes med æble, frisk revet peberrod, kørvel, kapers og vesterhavsost. Rigtig hyggemad!

JAGTFORMER

JAGTENS MANGE MULIGHEDER

I Danmark er der jagttid på en lang række forskellige pattedyr og fuglearter. Vi har mulighed for at gå på bukkejagt i to sommermåneder og på en masse varierende arter fra den 1. september til den 31. januar.

JAGTTEKNIK

SÅDAN BESTÅR DU HAGLPRØVEN

Jacob Kamman er nyuddannet flugtskydningsinstruktør og en ganske erfaren fuglejæger. Her beskriver han, hvordan man består prøven til haglvåben – og også hvad der kan gå galt.

JAGTHUNDE

Ny jæger, ny hund

Det er svært at vælge sin første jagthund. Niels Faddersbøll giver her råd om faldgruber, valget af jagthund, jagtformer og træningsmuligheder.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Vildt hotdogs med hjemmelavet porter bløde løg, syrlig rødkål og agurkerelish

Her lidt inspiration til din hotdog aften. Hjemmelavet tilbehør komplementerer denne klassisk måltid og tager din hotdog til et helt nyt niveau.

VÅBEN & OPTIK

Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

Normalt skænker vi jægere ikke mekanikken mange tanker. Når blot bøssen fungerer på jagten og er relativ let at holde ren og velpudset, er vi tilfredse. Af og til kan det dog være både interessant og lærerigt lige at få lidt mere baggrundsviden.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Krondyr frankfurter

Prøv din hånd med at lave grov frankfurter med vildt. Vildt er generelt meget magert, Derfor skal der noget spæk til for at få en god konsistens. Den fungerer lige godt med råvildt, kronvildt eller dåvildt. Jeg kan godt lide at skære noget af kødet og marinere det i en god mørk øl, mørk rom eller rødvin. Da det giver en helt anden aroma til pølsen. God til en god hotdog eller kan bruges til kartoffelmos.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Pizza med marineret hareryg

Hermed en opskrift på en klassisk pizza med et twist af vildt, der med garanti giver sprøde pizzabunde og store smil. I stedet for pepperoni eller pølse har Emil Kryger eksperimenteret med hareryg marineret i rødvin med fremragende resultater. Prøv selv med andre slags vildt såsom fasan, vildsvin eller confiteret and.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Vildsvinefrikadeller

En opskrift på en gammel klassiker med et twist. Frikadeller lavet på vildsvin er utrolig smagfulde og kan serveres med det klassiske tilbehør, såsom sovs og kartofler. Alternativt, kan en frikadellesandwich anbefales. Det smager altså bare bedre, når det er lavet på vildsvin. Vær kreativ og lav dit eget tilbehør, som f.eks syltede rødløg, -agurker, -kål eller noget helt tredje. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Fasan tarteletter

Fasan er en utrolig undervurderet spise. Mange folk synes fasaner bliver tørre og kedelige. Men prøv disse smagfulde fasan-tarteletter og opdag selv hvor lækre og alsidig fasan kan være.

JAGTHISTORIER

Nyjægere til andefest

Da jeg havde gået på jagt i 10 år, havde jeg en drøm om at prøve at skyde ti fugle på en dag. Den drøm gik jeg med i 20 år, før det endelig lykkedes for mig.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Vietnamesisk rissalat med marineret sommerbuk

Her er en ny måde at bruge råbuk på, med inspiration fra det asiatiske køkken. Denne salat er spicy, simpel og smager af Vietnam.

JAGTHISTORIER

En hektisk bukkemorgen

Bukkejagt er noget vanskeligt noget. Der skal bruges meget tid på det, og selvom man finder bukken, så ser han (og typisk hører/lugter) han en, før man får bragt sig i position til at kunneskyde ham. Denne bukkesæson havde været noget af en Tour de Force, hvor jeg havde fundet bukken og siden da efterstræbt den på mange snedige måder, uden at det var lykkedes…

JAGTHISTORIER

Rågeregulering for generationer

Rågeregulering er for Morten, vores nyjægermentor, en af de hyggeligste jagtformer, som findes, for der er masser af tid til at gå rundt og snakke, samtidigt med at man kigger efter ungerne i træerne. Han har dyrket denne jagtform i nogle år, og hans jagtkammerater er ofte meget glade for at komme med ud og kigge efter råger. Samtidigt er det en jagtform, som er meget kontrolleret, så derfor egner den sig også til nye jægere, for det er nemt at støtte dem, og guide dem, samtidigt med, at der er mulighed for helt konkret at få mad fra himmel til bord.

JAGTFORMER

Nyjægere på harejagt

De senere år har jeg arrangeret nyjægerjagt på harer. Det kræver jo, at der er nogle harer, og heldigvis ligger min jagt på Lolland, og her er der masser af harer. En dag i bukkejagten talte jeg 20 af dem på en enkelt stor mark, så vi har en hel del harer. Om de så også havde tænkt sig at være der, var et godt spørgsmål, som dagens jagt ville afsløre.

JAGTHISTORIER

Årets Andejagt 2021 – Vegeholm Slot

Årets Andejagt i Sverige, har altid været en spændende dag i vores jagtår. Ikke mindste fordi vi får mulighed for, at møde en masse nyjægere og hilse på vores gode samarbejdspartnere og sponsorer Browing og Leupold. I år var vores nyjægermentor Morten med. Han hjalp de mange nyjægere med skydningen og teknikken i de enkelte såter. Det lykkes endda flere nyjægere, Marie og Mads, at nedlægge deres første ænder.

JAGTFORMER

Rågeregulering – den perfekte start for en nyjæger

De senere år har jeg haft nyjægere med på jagt, hvor Adam er den seneste. Han er 40 år gammel og har nærmest ingen jagterfaring, og derfor er det godt at starte med en jagtform, som er til at kontrollere. Her kan regulering af rågeunger noget helt særligt.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Barbacoa tacos med braiseret rådyr

Her er en eksotisk måde at bruge rådyr småkød på med inspiration fra det mexicanske køkken. Denne traditionelle mexicanske ret, barbacoa tacos, er lavet med stykker af rådyrskank, hals, bryst og bov i stedet for okse eller gedekød. Barbacoa, som betyder “barbecue” på spansk, er en gammel tilberedningsmetode, der bliver anvendt i Mexico, hvor man langtidssteger kødet i en jordovn eller på åben ild.

JAGTFORMER

Ny jagtform – Motorbådsjagt

Motorbådsjagt – hvad er det så?

Ja, det var nærmest det spørgsmål jeg havde stillet mig selv, da jeg havde kastet mig ud i endnu et nyt forsøg med en for mig ukendt jagtform. Det viste sig nu hurtigt, at det var en både spændende men også vanskelig jagtform, hvor viden og erfaring, som altid var afgørende for et godt resultat. Mit kendskab til jagtformen begrænsede sig til de sjældne artikler, som forekom i forskellige jagtblade, samt de enkelte filmsekvenser, som sjældent kom på tv. Det betød, at jeg faktisk nærmest ikke kendte noget til det. Det var nok noget med, at man i en motorbåd, sejlede så tæt på fuglene og så skød dem, og var det så svært? Men jeg skulle blive meget, endog meget klogere.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Dådyr Osso Buco

Vildt på nye måder! Mørt og smagfuld osso buco på dådyrskanke

Her er en ny måde at bruge dådyr – med inspiration fra det italienske køkken. Denne opskrift på den klassiske Lombardiet ret osso buco, er lavet med store stykker dådyrskank i stedet for kalv. Emil Kryger har lavet denne opskrift på en lækker og kraftig ossobuco, med rødvin, timian, laurbær og med en masse grøntsager til. Fantastisk simremad til de kolde måneder. Retten kan f.eks. serveres med bagte grøntsager og en cremet kartoffelmos…..

JAGTHISTORIER

Jagtlykke på Lolland

Oktober måned er fasanjagternes start, og samarbejdet mellem jægeren og hunden kommer på prøve. Denne måneds artikel handler om, hvordan sådan en dags jagt også kan give fantastiske oplevelser omkring dette samarbejde, når det lykkes.

JAGTHISTORIER

I faders fodspor

September måned er også højsæson for agerhønsejagt for stående hund, og denne måned handler artiklen om Morten’s første møde med denne jagtform, hvor han var så heldig at møde 3 generationer med denne jagtform i blodet.

JAGTKØKKENETVILDTOPSKRIFTER

Sommerbuk sicilianske kødboller i tomatsauce

Sådan laver du verdens bedste kødboller med rådyr …

Her er en nem måde at bruge vildt i dit hverdag. Denne opskrift på sicilianske kødboller er lavet af frisk sommerbuk. Det bliver et sikkert hit i familien. Opskriften er lavet af Emil Kryger og er inspireret af det sicilianske køkken, krydret med hvidvin, kardemomme, timian, rosmarin, basilikum og med en dejlig tomatsauce fyldt med krydderurter. Retten kan blandt andet nydes med en kold, tør hvidvin eller en stærk rødvin og med masser af godt brød til.

Vil du også bidrage med indhold?
Vi har åbnet denne blog, hvor vi meget gerne vil invitere alle til at bidrage med indhold, sammen med en række dygtige og passionerede folk, som vil dele deres erfaringer med os her. Hvis du er interesseret, så send os en mail til info@nyjaeger.dk mærket “blog indlæg”.
Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!