
Lækre tarteletter med fasan i asparges
6 personer – 24 stk.
600 g fasanbryst
1 løg
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
afdryppede hvide aspargessnitter 510 G
200 g ærter
200 g gulerødder i tern
50g smør
60 g mel
1 dl Piskefløde 38%
1½ tsk salt
Friskkværnet peber
1 potte brøndkarse
24 Tarteletter
Fasan
Sæt en gryde over med LET saltede vand til kogepunktet med løg
timian og rosmarin.Skær fasanbryster ud i mundrette størrelser. Giv dem et opkog i
3 minutter. Kom over i koldt vand gerne med is til det ned kølet
dryp godt af sæt til side. Gem vandet til grøntsagerne.
Grøntsagerne
Skær asparges ud i 1 cm og giv dem et opkog i 1 minut og kom i
koldt vand og dryp godt af.Giv gulerødderne et opkog i 2 minutter og kom i koldt vand og dryp
dem godt af.Giv ærterne et opkog i 1 minutter kom i koldt vand og lad dem dryppe
af.
Opbagt sovs med asparges
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet
under kraftig omrøring i ca. 2 min.Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog. Tilsæt ca. 3 dl
suppe fra fasanen og fløde og bring i kog.Vend fasan, asparges, ærter og gulerødder. Kog ved svag varme
og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. og smag til med salt og
peber.
Anretning
Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen.
Hæld ca. ¾ dl høns i asparges i hver tartelet.
Pynt med brøndkarse og server.
Velbekomme
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk