Fasan tarteletter

Fasan+tarteletter

Lækre tarteletter med fasan i asparges

Fasan er en utrolig undervurderet spise. Mange folk synes fasaner bliver tørre og kedelige. Men prøv denne opskrift på fasan-tarteletter fra Emil Kryger og opdag selv hvor lækre og saftig fasan kan smage.

6 personer – 24 stk.

Ingredienser
  • 600 g fasanbryst

  • 1 løg

  • 2 kviste timian

  • 2 kviste rosmarin

  • afdryppede hvide aspargessnitter 510 G

  • 200 g ærter

  • 200 g gulerødder i tern

  • 50g smør

  • 60 g mel

  • 1 dl Piskefløde 38%

  • 1½ tsk salt

  • Friskkværnet peber

  • 1 potte brøndkarse

  • 24 Tarteletter

Fremgangsmåde

Fasan

  1. Sæt en gryde over med LET saltede vand til kogepunktet med løg
    timian og rosmarin.

  2. Skær fasanbryster ud i mundrette størrelser. Giv dem et opkog i
    3 minutter. Kom over i koldt vand gerne med is til det ned kølet
    dryp godt af sæt til side. Gem vandet til grøntsagerne.

Grøntsagerne

  1. Skær asparges ud i 1 cm og giv dem et opkog i 1 minut og kom i
    koldt vand og dryp godt af.

  2. Giv gulerødderne et opkog i 2 minutter og kom i koldt vand og dryp
    dem godt af.

  3. Giv ærterne et opkog i 1 minutter kom i koldt vand og lad dem dryppe
    af.

Opbagt sovs med asparges

  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet
    under kraftig omrøring i ca. 2 min.

  2. Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog. Tilsæt ca. 3 dl
    suppe fra fasanen og fløde og bring i kog.

  3. Vend fasan, asparges, ærter og gulerødder. Kog ved svag varme
    og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. og smag til med salt og
    peber.

Anretning

  1. Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen.

  2. Hæld ca. ¾ dl høns i asparges i hver tartelet.

  3. Pynt med brøndkarse og server.

Velbekomme

Opskrift af Emil Nielsen Kryger

Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.

Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk

Følg ham her på: Instagram og Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!