Frikadeller af vildsvin
4 personer – 14 stk. frikadeller
600 g hakket vildsvin
300 g hakket kalv
2 stk. løg, revet
2 æg
1 dl mælk
50 g havregryn
salt og peber
Rør det hakkede kød med salt, i ca. 1 min. (mormor ville sige at du skal røre farsen ’’sej’’)
Kom løg, æg og peber i. Tilsæt mælk lidt efter lidt, og rør til sidst havregryn i.
Tildæk farsen og stil den i køleskabet, i ca. 15 min.
Form farsen til frikadeller. (Brug evt. 1 spsk. til at forme frikadellerne, så de er ensformige)
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande, ved kraftig varme. Steg herefter frikadellerne på begge sider, ved svag varme i ca. 15 min. – skru op, mens de bliver vendt.
Velbekomme
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk