Pizza med rødvinsmarineret hareryg
2 pizzaer til 4 personer
300 g hareryg
2 fed hvidløg
1 tsk honning
1 dl Rødvin
1/2 dl raps olie
4 stk mozzarella
frisk timian
frisk rosmarin
salt og peber
1 pose rucola salat
1 pose aspargesbroccoli
25 g. gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. sukker
100 g hvedemel (Tipo 00 hvis du har den)
350 g durummel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. sukker
2 tsk. balsamico eddike
Opløs gæren i en lille skål. Tilsæt lunkent vand og sukker. Rør rundt og lad blandingen stå i 10 – 15 minutter.
Tilsæt de 2 slags mel, salt og olie til skålen med vand og gær. Vend godt sammen.
Ælt herefter dejen sammen på et meldrysset bord, til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Hak løg og pres hvidløg. Svits det i olivenolie i en lille gryde, til løgene er klare.
Tilsæt hakkede tomater, baslikum, oregano, sukker, balsamico, salt og peber, og rør rundt.
Lad gryden simre under låg i 10 minutter eller i en times tid, imens pizzadejen hæver.
Tilsæt evt. en smule vand, hvis du lader tomatsaucen simre længe.
Blend saucen med en stavblender, til den har en jævn konsistens uden stykker af løg. Smag den til med salt, peber, sukker og eddike. Nu er den klar.
Et par timer før, pres hvidløg, timian og rosmarin hakkes helt fint og
blandes sammen med honning, rødvin og olie.Hareryggen skæres i tynde skriver, som du ønsker, blandes godt sammen
med marinaden og sættes på køl 1-3 timer før tilberedning.Varm ovnen godt op. Gerne 250°C eller højere. Husk at forvarme ovnen 10-15 minutter inden. Sæt pizzasten ind nu hvis du har en.
Varm en pande op så den er på ryge punktet. Kom hele marinaden og kødet på panden og steg kødet i 3-5 minutter eller indtil marinaden tykner rundt om kødet.
Form din pizzaer og tilsæt tomatsauce. Forbag i ca. 5 minutter mens kødet steger.
Tag bunden ud. Kom kød, mozzarella og aspargesbroccoli på, og bag i ovnen 5-10 minutter.
Tag pizzaen ud og lad den køle lidt af inden den skæres.
Server med rucola på toppen og dryp med ramsløgspesto henover. Nyd med et godt glas vin til.
Velbekomme
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk