VILDTKØKKENET

Tips, opskrifter og gode råd om madlavning med vildt…

Vildtopskrifter og tips til madlavning

Lynstegt rådyrfilet med ærtepuré og vildt rødvinsauce

Lynstegt rådyrfilet er en skøn spise, som her er sat sammen med ærtepuré, en julesalat og en vildtsauce lavet på rødvin, marv, vildtfond og æble. Retten er perfekt som forret eller som del af et delemåltid med flere små retter.

Se mere →

Rådyr carpaccio

Her er lidt inspiration til en fin forret som kan imponere familie og venner. Denne carpaccio er lavet med tynde skiver rådyrfilet og pyntes med æble, frisk revet peberrod, kørvel, kapers og vesterhavsost. Rigtig hyggemad!

Se mere →

Vildt hotdogs med hjemmelavet porter bløde løg, syrlig rødkål og agurkerelish

Her lidt inspiration til din hotdog aften. Hjemmelavet tilbehør komplementerer denne klassisk måltid og tager din hotdog til et helt nyt niveau.

Se mere →

Krondyr frankfurter

Prøv din hånd med at lave grov frankfurter med vildt. Vildt er generelt meget magert, Derfor skal der noget spæk til for at få en god konsistens. Den fungerer lige godt med råvildt, kronvildt eller dåvildt. Jeg kan godt lide at skære noget af kødet og marinere det i en god mørk øl, mørk rom eller rødvin. Da det giver en helt anden aroma til pølsen. God til en god hotdog eller kan bruges til kartoffelmos.

Se mere →

Pizza med marineret hareryg

Hermed en opskrift på en klassisk pizza med et twist af vildt, der med garanti giver sprøde pizzabunde og store smil. I stedet for pepperoni eller pølse har Emil Kryger eksperimenteret med hareryg marineret i rødvin med fremragende resultater. Prøv selv med andre slags vildt såsom fasan, vildsvin eller confiteret and.

Se mere →

Vildsvinefrikadeller

En opskrift på en gammel klassiker med et twist. Frikadeller lavet på vildsvin er utrolig smagfulde og kan serveres med det klassiske tilbehør, såsom sovs og kartofler. Alternativt, kan en frikadellesandwich anbefales. Det smager altså bare bedre, når det er lavet på vildsvin. Vær kreativ og lav dit eget tilbehør, som f.eks syltede rødløg, -agurker, -kål eller noget helt tredje. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Se mere →

Fasan tarteletter

Fasan er en utrolig undervurderet spise. Mange folk synes fasaner bliver tørre og kedelige. Men prøv disse smagfulde fasan-tarteletter og opdag selv hvor lækre og alsidig fasan kan være.

Se mere →

Vietnamesisk rissalat med marineret sommerbuk

Her er en ny måde at bruge råbuk på, med inspiration fra det asiatiske køkken. Denne salat er spicy, simpel og smager af Vietnam.

Se mere →

Barbacoa tacos med braiseret rådyr

Her er en eksotisk måde at bruge rådyr småkød på med inspiration fra det mexicanske køkken. Denne traditionelle mexicanske ret, barbacoa tacos, er lavet med stykker af rådyrskank, hals, bryst og bov i stedet for okse eller gedekød. Barbacoa, som betyder “barbecue” på spansk, er en gammel tilberedningsmetode, der bliver anvendt i Mexico, hvor man langtidssteger kødet i en jordovn eller på åben ild.

Se mere →

Dådyr Osso Buco

Vildt på nye måder! Mørt og smagfuld osso buco på dådyrskanke

Her er en ny måde at bruge dådyr – med inspiration fra det italienske køkken. Denne opskrift på den klassiske Lombardiet ret osso buco, er lavet med store stykker dådyrskank i stedet for kalv. Emil Kryger har lavet denne opskrift på en lækker og kraftig ossobuco, med rødvin, timian, laurbær og med en masse grøntsager til. Fantastisk simremad til de kolde måneder. Retten kan f.eks. serveres med bagte grøntsager og en cremet kartoffelmos…..

Se mere →

Sommerbuk sicilianske kødboller i tomatsauce

Sådan laver du verdens bedste kødboller med rådyr …

Her er en nem måde at bruge vildt i dit hverdag. Denne opskrift på sicilianske kødboller er lavet af frisk sommerbuk. Det bliver et sikkert hit i familien. Opskriften er lavet af Emil Kryger og er inspireret af det sicilianske køkken, krydret med hvidvin, kardemomme, timian, rosmarin, basilikum og med en dejlig tomatsauce fyldt med krydderurter. Retten kan blandt andet nydes med en kold, tør hvidvin eller en stærk rødvin og med masser af godt brød til.

Se mere →

Duen er skudt “Og hvad så?”

Gør duen klar til madlavning – nemt og enkelt

Har du nogensinde prøvet at plukke en hønsefugl? Så ved du, at det ikke er særligt spændende at gøre et fjerkræ klar til madlavningen. Du kan selvfølgelig altid købe plukkede fjerkræ, og duer er ingen undtagelse, men når du har været heldig at skyde dit eget vildt. Hvad gør du så? Den letteste måde er at droppe fjerplukningen. Flå i stedet duen. Det er hurtigt, let og kræver kun få remedier.

Se mere →

Det Grundlæggende Jagtkøkken – 3. Smagsnuancer

Hvad er den perfekte smag? Med dette spørgsmål vil der nok komme lige så mange svar som mennesker. For kan man overhovedet lave en definition over hvad der er den perfekte smag? Vi er så heldige at vi har så mange variationsmuligheder indenfor madens verden, men vores alsidighed kan også være vores fjende for at finde vores egen perfekte smag. Læs mere om smag og smagsnuancer i Emils indlæg og få opskriften på den lækreste salat med and.

Se mere →

DET GRUNDLÆGGENDE JAGTKØKKEN – 2. Grund metoderne

I dag er Emil trukket udenfor for at vise hvor enkelt mad kan laves, det eneste du behøver er god brande samt en tændstik. Mad behøves ikke at gøres kompliceret, mad skal være sjovt og hyggeligt at lave. Og derfor har han valgt at det skal foregå uden nogle moderne elektroniske hjælpemidler.

Se mere →

DET GRUNDLÆGGENDE JAGTKØKKEN – 1. Vigtigste udstyr…

Vi er gået i samarbejde med Emil Nielsen om “Det Grundlæggende Jagtkøkken”. Det vil blive lavet som en serie, og vi vil tage dig med skridt for skridt. Sammen vil vi finde ind til den rene smag, fra de sunde råvarer. Målet med disse blog opslag er, ønsket om at øge interessen og glæden hos den enkelte jæger ved at tilberede sit eget nedlagte vildt.

I dette første trin vil Emil fortælle om det grundlæggende køkken udstyr, du behøver for at komme godt i gang.

Se mere →

Vildt videoopskrifter

Fasansuppe

Lav den lækreste fasansuppe over bål…!

Emil har fundet en opskrift i sin farmors gamle kogebog og twistet den velkendte gammeldags danske fasansuppe. Emil laver suppen over bål med masse af grøntsager og øl, som giver en saftig og lækker suppe – et godt, solidt og varmt måltid til din næste jagtdag med vennerne, eller til en hyggelig familie komsammen, måske i skoven…..?

Se mere →

RISOTTO MED SVAMPE OG SKOVDUE

Risotto kan laves alle dage, lige fra hverdage til festlige lejligheder. Den er også god at tage med ud i naturen og lave over åben ild….I denne opskrift har Emil lavet en fantastisk duerisotto, nem og lige til at gå til for alle. Risotto har en cremet konsistens og giver en elegant smagsoplevelse som passer godt til skovduebryst.

Se mere →

Salat med røget and

En af de retter Emil Kryger altid har været glad for at lave, er andesalat. Den leger nemlig med alle 5 grundsmage på en enkel og lækker måde, og så er de begge hurtige at give sig i kast med. Lær mere om smag og få Emil’s opskrift på den lækreste salat med and.

Se mere →

Langtidsstegt Råvildt

Råvildt er på mange måder kendetegnende for dansk riffeljagt. Men hvordan får man succes med kødet? Efter flere års forsøg, er det lykkedes at finde en enkel måde at lave råvildt på, som ikke kræver den store kokkeuddannelse. Lav det sammen i familien og nyd duften i hele huset, efterhånden som dagen går, eller overrask dine nærmeste eller jeres venner med denne ret!

Se mere →

RÅVILDT PARISERBØF

I vores første videoopskrift, viser Emil Kryger hvordan du laver den perfekte pariserbøf med råvildt. Denne klassisk danske ret er det perfekte sted at begynde.
PS. Du behøver ikke at tilsætte fedt. Det er 100% vildt og med tilbehøret bliver det helt “umami” – Velbekomme!

Se mere →
Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!