Barbacoa tacos med braiseret rådyr

84497583_1291249001062850_8267561420573376512_n

Ægte mexicanske tacos med vildt! Lavet på mørt og spicy braiseret rådyr.

Her er en eksotisk måde at bruge rådyr småkød på med inspiration fra det mexicanske køkken. Denne traditionelle mexicanske ret, barbacoa tacos, er lavet med stykker af rådyrskank, hals, bryst og bov i stedet for okse eller gedekød. Barbacoa, som betyder “barbecue” på spansk, er en gammel tilberedningsmetode, der bliver anvendt i Mexico, hvor man langtidssteger kødet i en jordovn eller på åben ild. Retten er bedst serveret på varme majstortillas og med friske hakket koriander og løg. Nyd dem på en varm sommerdag med en kold mexicansk lager.

Til 4 personer

Ingredienser:
Braiseret rådyr
  • 1 kg. udskåret vildtbov, hals, bryst og bov

  • 5 dl. vand

  • 2 spsk. æbleedikke

  • 2 spsk. limesaft

  • 2 stk. chipotle chilis

  • 1 stk. hakket løg

  • 2 tsk. spidskommen

  • 2 tsk. oregano

  • 2 tsk. salt

  • 2 fed hvidløg

  • 2 stk. nelliker

  • 2 stk. laurbærblade

  • 1/2 tsk. kanel

  • olie til stegning

 
Bløde majstortillas
  • 250 g. masa harina mel

  • 330 ml. varmt vand

  • 1/2 tsk. salt

Tilbehør
  • salsa

  • koriander

  • løg

  • hot sauce

  • lime

Fremgangsmåde:

Braiseret rådyr
  1. Tænd ovnen på 150 grader.

  2. Kødet krydres med salt og peber.

  3. Olien varmes i en tykbundet gryde, hvorefter kødet brunes på alle sider.

  4. Tag kødet fra og lad det hvile.

  5. Kødet lægges tilbage i gryden. (Alternativt kan du bruge slow cooker i stedet for en gryde.)

  6. Hæld vand over kødet så det dækker, tilsæt eddike, limesaft, krydderier og grøntsager.

  7. Sæt gryden i ovnen med låg på.

  8. Lad kødet småkoge under låg i min. 4 timer. Gerne 6-8 timer.

  9. Kødet tages op trevles efterfølgende med to gafler. Bland det godt sammen med det eventuelt overskydende stegesky fra kødet for at få fuld knald på smagen.

Bløde majstortillas
  1. Blande 250g masa harina med salt i en skål. Tilsat 330ml varmt vand og bland til en dej. Dæk og lad stå i 15 min. Dejen skal slippe og ikke være for klistret. Tilsat mere vand hvis nødvendigt.

  2. Opdel i 10-12 små boller og rul dem ud eller press med en tortilla presse imellem 2 stykker bagepapir.

  3. Varm en pande godt op og varm tortillaen 15 sek på den ene side og 30 sek på den anden. Lad den herefter holde sig lun under et viskestykke imens du laver resten.

Læg kødet i en majstortilla, top med finthakket koriander, limesaft, løg og en spicy salsa.

Velbekomme!

David, Nyjæger.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!