Ægte mexicanske tacos med vildt! Lavet på mørt og spicy braiseret rådyr.
Til 4 personer
1 kg. udskåret vildtbov, hals, bryst og bov
5 dl. vand
2 spsk. æbleedikke
2 spsk. limesaft
2 stk. chipotle chilis
1 stk. hakket løg
2 tsk. spidskommen
2 tsk. oregano
2 tsk. salt
2 fed hvidløg
2 stk. nelliker
2 stk. laurbærblade
1/2 tsk. kanel
olie til stegning
250 g. masa harina mel
330 ml. varmt vand
1/2 tsk. salt
salsa
koriander
løg
hot sauce
lime
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150 grader.
Kødet krydres med salt og peber.
Olien varmes i en tykbundet gryde, hvorefter kødet brunes på alle sider.
Tag kødet fra og lad det hvile.
Kødet lægges tilbage i gryden. (Alternativt kan du bruge slow cooker i stedet for en gryde.)
Hæld vand over kødet så det dækker, tilsæt eddike, limesaft, krydderier og grøntsager.
Sæt gryden i ovnen med låg på.
Lad kødet småkoge under låg i min. 4 timer. Gerne 6-8 timer.
Kødet tages op trevles efterfølgende med to gafler. Bland det godt sammen med det eventuelt overskydende stegesky fra kødet for at få fuld knald på smagen.
Blande 250g masa harina med salt i en skål. Tilsat 330ml varmt vand og bland til en dej. Dæk og lad stå i 15 min. Dejen skal slippe og ikke være for klistret. Tilsat mere vand hvis nødvendigt.
Opdel i 10-12 små boller og rul dem ud eller press med en tortilla presse imellem 2 stykker bagepapir.
Varm en pande godt op og varm tortillaen 15 sek på den ene side og 30 sek på den anden. Lad den herefter holde sig lun under et viskestykke imens du laver resten.
Læg kødet i en majstortilla, top med finthakket koriander, limesaft, løg og en spicy salsa.
Velbekomme!
David, Nyjæger.dk