Smagen af efterår - opskrift på risotto med duebryst!
Risotto med svampe og skovduebryst
Til 4 personer
8 duebryster
1 liter hønsebouillon eller vand
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 stilk frisk timian eller rosmarin
300 g risottoris
1 dl hvidvin
150 g blandede svampe
30 g smør, skåret i tern
50 g friskrevet parmesan
Havsalt og friskkværnet peber
Fintrevet skal og saft af usprøjtet citron
2-3 spsk. olie og 10 g smør til sautering
lidt persille eller trøffel til topping
Bring bouillon eller vand i kog i en gryde og stil den til side.
Hak skalotteløget og del svampene i mindre stykker.
Varm olien op i en pand til den er rygende varm.
Lig duebrysterne på panden med skindsiden ned af og steg dem i 3 minutter på hver side. Lad kødet hvile i mindst 10 minutter mens du forberede risottoen.
Tilsæt lidt mere olie og smør til panden. Sauter skalotteløget og hvidløg til glasklart og mørt uden at have taget farve. Tilsæt svampene og rist dem i 3-4 min.
Tilsæt derefter risen og sautere videre i nogle minutter.
Tilsæt hvidvin og lad den koge ind i risene.
Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risene. Kom hakket timian og rosmarin ind. Lad risene koge i 15 min., så den er møre, men stadig med lidt bid (al dente). Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene (kontrollere din bouillon om den er meget saltet ellers justere derefter salt mængde).
Tag risene af varmen, og rør smør i tern og revet parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens (du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon for at få den rette konsistens). Smag til med salt, peber samt citronskal og -saft.
Skær duebrysterne i ca. 1 cm tykke skiver.
Anret risottoen i en skål og kom revet parmesan på. Lig duebrysterne på toppen og drys med lidt hakket persille eller friskrevet trøffel. Spis den med det samme, så den holder sin bløde konsistens og biddet i risene. Velbekomme!
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk