RISOTTO MED SVAMPE OG SKOVDUE

Play Video

Smagen af efterår - opskrift på risotto med duebryst!

Risotto kan laves alle dage, lige fra hverdage til festlige lejligheder. Den er også god at tage med ud i naturen og lave over åben ild….I denne opskrift har Emil lavet en fantastisk duerisotto, nem og lige til at gå til for alle. Risotto har en cremet konsistens og giver en elegant smagsoplevelse som passer godt til skovduebryst.
Opskrift

Risotto med svampe og skovduebryst

Til 4 personer

Du skal brug:
  • 8 duebryster

  • 1 liter hønsebouillon eller vand

  • 1 skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 stilk frisk timian eller rosmarin

  • 300 g risottoris

  • 1 dl hvidvin

  • 150 g blandede svampe

  • 30 g smør, skåret i tern

  • 50 g friskrevet parmesan

  • Havsalt og friskkværnet peber

  • Fintrevet skal og saft af usprøjtet citron

  • 2-3 spsk. olie og 10 g smør til sautering

  • lidt persille eller trøffel til topping

Fremgangsmåde:
  1. Bring bouillon eller vand i kog i en gryde og stil den til side.

  2. Hak skalotteløget og del svampene i mindre stykker.

  3. Varm olien op i en pand til den er rygende varm.

  4. Lig duebrysterne på panden med skindsiden ned af og steg dem i 3 minutter på hver side. Lad kødet hvile i mindst 10 minutter mens du forberede risottoen.

  5. Tilsæt lidt mere olie og smør til panden. Sauter skalotteløget og hvidløg til glasklart og mørt uden at have taget farve. Tilsæt svampene og rist dem i 3-4 min.

  6. Tilsæt derefter risen og sautere videre i nogle minutter.

  7. Tilsæt hvidvin og lad den koge ind i risene.

  8. Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risene. Kom hakket timian og rosmarin ind. Lad risene koge i 15  min., så den er møre, men stadig med lidt bid (al dente). Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene (kontrollere din bouillon om den er meget saltet ellers justere derefter salt mængde).

  9. Tag risene af varmen, og rør smør i tern og revet parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens (du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon for at få den rette konsistens). Smag til med salt, peber samt citronskal og -saft.

  10. Skær duebrysterne i ca. 1 cm tykke skiver.

  11. Anret risottoen i en skål og kom revet parmesan på. Lig duebrysterne på toppen og drys med lidt hakket persille eller friskrevet trøffel. Spis den med det samme, så den holder sin bløde konsistens og biddet i risene. Velbekomme!

Opskrift af Emil Nielsen Kryger

Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.

Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk

Følg ham her på: Instagram og Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!