Vildt hotdogs med hjemmelavet porter bløde løg, syrlig rødkål og agurkerelish

0-1

Vildt hotdogs med hjemmelavet tilbehør

Her lidt inspiration til din hotdog aften. Hjemmelavet tilbehør komplementerer dette klassiske måltid og tager din hotdog til et helt nyt niveau.
Ingredienser
Vildt hotdogs
  • 4 x 120 grams krondyr frankfurter

  • 4 x store hotdog brioche brød

Bløde Løg
  • 5 store løg ringe så tyndt som muligt

  • 1 dl mørk porter

  • 2 kviste frisk timian hakket

  • En stor klat smør

Syrlig rødkål
  • 200 g Rødkål

  • 3 x dl æble eddike

  • salt, sukker og peber efter smag

Agurkerelish
  • 1 x hel agurk skåret i tynde strimler, eller i små tern

  • 1 stk. løg tern eller revet groft

  • 5 spsk. sukker

  • 7 spsk. eddike

  • ½ tsk. salt

  • lidt peber

Pølselage
  • 1 løg i halv

  • 1 mørk øl

  • 5 Laurbærblade

  • vand efter behov

  • peberkorn lidt salt

Fremgangsmåde
Pølselage
  1. Sæt en gryde over der passer til den mængde pølser du skal lave. Kom alle ingredienser i gryden, sæt det på svag varme.

  2. Kog det op til det koger kraftigt, pølserne kommes i gryden, og der skrues ned på svag varme så det kun står og pocherer. Tiden kommer an på dit valg af en pølse.

Porter bløde løg
  1. Start med at pille alle dine løg. Jeg skærer enderne af og piller dem. Skær tykke skiver af løget på 5-8 mm.

  2. Varm en stor pande op og hæld dine løg på den. Har din pande ikke slip-let, ville jeg hælde en spsk. neutral olie på panden, lad løgene stege ved middel til de begynder at bliver lidt bløde og får en brun farve ca. 15-20 minutter.

  3. Tilsæt en god klat smør, lad løgene stege sammen med smørret i 5 minutters tid.

  4. Hæld 1 dl mørk porter på løgene, og lad dem stege i et par minutter, så en tyk lækker masse.

  5. Smag til med lidt salt og peber, drys og bland det friske timian i løgene.

Agurkerelish
  1. Kog eddike og sukker op, sluk og lad sukker opløses.

  2. Kom de fintsnittede løg i og lad det simre i 5-7 minutter, sluk derefter og kom agurkerne i lagen.

  3. Hælder i en rengjorte sylteglas, hvis du vil gemme dem, ellers hælder du blot relishen i en lille skål og køler det af inden serveringen.

Syrlig Rødkål
  1. Snit rødkålen fint.

  2. Kom kålen i en skål drys med salten, men ikke for meget. Bland og pres kålen så salten kan trænge godt ind.

  3. Kom det i en sigte og lad det stå i 15 minutter.

  4. Bland æbleeddiken, sukker, salt. Kog lagen op til kogepunktet så sukkeret er opløst, skyld og tør derefter kålen.

  5. Læg rødkålen i en skål, og hæld lagen over. Lad det trækker ind til servering. Hvis du ønsker at kålen skal have lidt pep, kan du give det lidt frisk fint hakket chili.

Anretning
  1. Varm brødet i den forvarmet oven, ved ca. 150 grader.

  2. Tag pølsen op af lagen og læg det på et rent viskestykke, så pølsen kan komme af med lagen.

  3. Dryp rødkål og relish af, til der ikke er mere væde ved dem.

  4. Sæt brødet på tallerken. Læg pølsen i, kom derefter et god lag bløde løg i den ene side og rødkålen i den anden side. Kom derefter relish på toppen.

  5. Hvis du ønsker lidt grønt friskhed, kan du komme lidt løg spirer på toppen.

Serveres i godt selskab med en iskold porter eller mørk øl til.

Tip: Kan serveres med en tysk kartoffelsalat.

Velbekomme

Opskrift af Emil Nielsen Kryger

Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.

Følg ham her på: Instagram og Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!