Rådyrfilet med ærtepuré og vildtsauce
Lynstegt rådyrfilet er en skøn spise, som her er sat sammen med ærtepuré, en julesalat og en vildtsauce lavet på rødvin, marv, vildtfond og æble. Retten er perfekt som forret eller som del af et delemåltid med flere små retter.
Til 4 personer
4 rådyrfileter (ca. 150g pr. person)
400g frosne ærter
50g smør
2 hoveder julesalat, skåret i kvarte
2 spsk smør
400ml rødvin
200ml vildtfond
1 æble, skåret i små tern
Marv fra et røget marvben ( kan skiftet ud med lidt røget spæk eller undlades )
Salt og peber
Olivenolie til stegning
- Ærtepuré: Kog ærterne i let saltet vand, indtil de er møre. Dræn vandet fra og blend ærterne med smør. Smag til med salt og peber. Hold varm.
- Stegt Julesalat: Smelt smør i en stor pande over medium varme. Tilsæt julesalat og steg, indtil de er let brunede og møre. Krydre med salt og peber.
- Vildt Rødvinsauce: I en gryde, reducér rødvin til halvdelen. Tilsæt vildtfond og kog indtil det har konsistens af en let sauce. Tilsæt æbletern og den røgede marv. Lad det simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.
- Rådyrfilet: Krydre rådyrfileterne med salt og peber. Varm olivenolie i en pande over høj varme. Steg rådyr fileterne 3-7 minutter på hver side, eller til din ønskede resultat . Lad dem hvile i et par minutter før servering.
- Servering: Anret en god klat ærtepuré på hver tallerken. Læg en stegt rådyrfilet ved siden af og hæld rødvinssauce over. Server med stegt julesalat.
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.