
Vietnamesisk rissalat med sommerbuk, mango og myntemarineret agurk
4 personer
500 g rygfilet fra sommerbuk
2 dl hvidvinseddike
4 fed hvidløg
3 spsk soja
3 tsk. sukker
6 dl vand
300 g basmatiris
1 tsk salt
1 stk chilli
1 stk lime
30 g ingefær
1 stk mango
1 ½ agurk
3 stk gulerødder
1 pose mynte
1 pose koriander
Fremgangsmåde
Varm en gryde op med 2 spsk olie, pres 2 fed hvidløg. Svits hvidløg i 1 ½ minut uden det tager farve.
Tilsæt vand. Bring til kog. Tilsæt ris og salt kog under låg på lav varme i 10 minutter. Tag gryden af lad risene trække i 10 minutter under låg.
Skær agurk i tynde skiver. jo tyndere jo bedre. bland med 1 tsk salt lad dem trække i en sigte så vandet fra agurken kan dryppe af.
Tag halvdelene af mynte hak det fint, bland hvidvinseddike, mynte og sukker sammen til sukkeret er opløst, pres agurkerne så den sidste del saft ud. kom dem i eddike blandingen.
Skær kødet i tynde skiver eller hak det.
Bland finthakket chili, limesaft 3 spsk , ingefær, sukker 2 tsk , soja 3 tsk , olie 2 spsk og 2 fed finthakket hvidløg sammen.
Vend kødet i marinaden. Marinér kødet i mindst 1 time i køleskabet og gerne længere.
Opvarm lidt olie på en pande til det er rygende varm. Steg kødet i 2-3 minutter på hver side. Tilsæt marinaden og lad den simre på svag varme i 7-8 minutter.
Skær mango i ca. 1 cm tern
Gulerødderne rives groft
Hak mynte samt koriander fint
Kom ris i bunden af din dybe tallerken.
Top med sommerbuk, mango, agurkesalat, gulerødder, mynte og koriander.
Kan dryppes lidt koldpresset rapsolie hen over. Serverer med en kold øl eller et glas kold hvidvin til.
Hvis du ønsker kan du servere creme fraiche eller yoghurt ved siden af. Det giver retten en let cremet konsistens.
Velbekommen!
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk