Play Video
En af de retter Emil Kryger altid har været glad for at lave, er andesalat. Den leger nemlig med alle 5 grundsmage på en enkel og lækker måde, og så er de begge hurtige at give sig i kast med. Lær mere om smag og få Emil’s opskrift på den lækreste salat med and.
Sprød forårssalat med let røget andebryst
4 personer
Du skal brug:
- 2 Let røget andebryst
- 1 Stort romainesalat
- 2 Hjertesalat
- 1 Fennikel
- 1 Æble
- 5 Radiser
- Bønnespirer
- Karse
Vinaigrette:
- 3 cl. olivenolie
- 1 cl. balsamicoeddike
- 1 spsk. honning
- 2 tsk. dijonsennep
- 3 tsk kapers
- Hak kapers fint ud. Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en lille skål, og bland dem godt sammen.
- Smag til med salt og peber
Syltet Fennikel:
- 1 Fennikel
- 1 dl æbleeddike el. en anden form for eddike
- 3 dl vand
- 4 tsk honning
Fremgangsmåde:
- Kom honning, vand og eddike i en gryde og sæt det over et hurtigt opkog. Halvér fennikel og skær det i ultra-tynde skiver. Hvis det er lettere at kvarte denne gør dette.
- Når din eddikelage er kogt op hælder du eddikelagen over dine fennikelskiver og sæt dem på køl. Lad dem trække frem til servering.
- Del romainesalat og hjertesalat i mindre stykker. Skyl det grundigt i koldt vand, og lad det dryppe godt af.
- Rens og skær radiserne i tynde skiver, tag dine æbler og skær i tern, tag dit andebryst, befri det fra skindet og skær det i tynde skiver som du formår.
- Anret salaten i en dyb tallerken.
- Kom skiver af andebryst ovenpå. Kom radiser og æbler ud over, pynt med karse, bønnespirer samt din syltede fennikel, og hæld dressingen henover.
Server salaten som en god frokostsalat eller som en forret, begge dele med godt brød til.
—
Knæk og bræk
Mvh
Emil Nielsen Kryger
Opskrift af Emil Nielsen Kryger
Emil er udlært kok og har mange erfaringer fra det skandinaviske køkken. Han er en ivrig jæger, og for Emil er naturens råvarer det bedste at lave mad på. Naturens råvarer har samlet alle de vitaminer og mineraler der skal til, for at skabe en sund og nærende kost uden brug at kemiske sprøjtemidler og menneskeskabt dyrefoder. Når man som jæger påtager sig det ansvar at dræbe et dyr, om det er en due eller en kronhjort, skylder man dyret respekt, lige fra man trykker på aftrækkeren til man tager den sidste dråbe sauce op fra tallerken.
Se Emil’s blog her: www.krygerhunt.dk