Bukkeaften hos Våbenfabrikken

Tekst og fotos: David Granskog

Play Video

Årets Bukkejagt 2024 finder sted 23-26 maj er udsolgt, og i år drager 10 nyjægere afsted til Polen for første gang. Øvelse gør som bekendt mester, og for at forberede alle best muligt havde vi booket en aften i Våbenfabrikkens skydebiograf.

En grundig introduktion

Nyjægerne fik en grundig introduktion til bukkejagt af David Carsten Pedersen, riffelinstruktør og indehaver af Våbenfabrikken. Han lagde ud med at gennemgå de forskellige overvejelser og forventninger, man kan have, når man skal på bukkejagt. David kom blandet andet ind, hvor vigtigt det er, at man på forhånd gør op med dig selv, på hvor lang afstand man vil skyde, hvor stor bukke, man ønsker at skyde, skal være, og hvad gør, hvis guiden siger “skyd” men man er ikke sikker. Det er også vigtigt på forhånd at tage stilling til, om man vil skyde, hvis bukken er gående, stående eller løbende. Som David påpeger, handler det om at være mentalt forberedt på de scenarier, der kan opstå.

Derefter gennemgik David det forskellige udstyr, som er godt at have med på bukkejagt. En god håndkikkert, er noget af det man bruger allermest, når man er på bukkejagt. “En jæger skyder måske 2-3 skud om året under bukkejagten, men håndkikkerten bruger man tusindvis af gange.” Siger David. Derfor er det vigtig, at det er en god håndkikkert. I samme forbindelse anbefalede David at bruge en kikkertsele, så kikkerten er fastholdt og ikke rasler rundt og støjer, når man pyrscher.

Derefter var det tid til at introducere skydestokken. Her kom David ind på fordele ved både 2-benede og 4-benede skydestokke. Skydestokken giver ekstra stabilitet, når man afgiverskud, og gør at man kan levere et mere præcist skud, hvilken kan være meget vigtig, hvis man får bukkefeber og vejrtrækning driller, men også hvis man skal lave skude på lange hold.

På skydebanen

Nu var det tid til at kaste sig ud i skydning i virkeligheden. Efter at alle var blevet udstyret med høreværn, skydestok, riffel og ammunition, var det blevet tid til skydetræning på lærred. Våbenfabrikken har en fremragende indendørs skydebane, som kan skifte billede og mål. Nyjægerne startede ud med at skyde til måls og derefter testede David dem i at skyde til bukke. Her fik de prøvet forskellige scenarier, hvor vildtet bevægede sig og stod stille, og hvor fokus var på at holde skuddet så stabilt så det er muligt at iagttage, hvad der sker efterfølgende. Det er vigtig som David siger, for så kan man bedre se, hvilken retning dyret løber, og om det udviser skudetegn. “Præcision handler i bund og grund om at holde riflen så stille som muligt, mens kuglen er i piben.”

Efter en god times skydetræning var nyjægerne kom meget langt meget hurtigt, og der var ros fra David for gode og præcis skydning.

David afsluttede aften med at opsummere de gode råde til nyjægerne, “Op, kontakt, aftrækker, se impakten. That’s it. Keep it bloody simple.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!