Første stykke vildt, enkelt skud til en sneppe

Det hele startede med en jagtinvitation en dag i november…

Jeg har haft jagttegn i nogle år men har ikke haft muligheden for at komme med på jagt mere end et par gange, og har endnu ikke selv haft held til at nedlægge noget. Invitationen gik på sneppejagt ved Ribe, og chancerne for at komme til skud skulle være gode – resten var op til mine evner. Bjarke fra NyjægerMentor formidlede kontakten og ville også selv deltage på jagten. Så kom dagen d. 18 november. Vi kørte igennem regnen, igennem Jylland og var spændte på hvad dagen ville bringe. Jagten foregik med 10 andre erfarne jægere, så jeg var den eneste, der endnu ikke havde nedlagt noget vildt. Efter morgenkaffe og parole kom vi til dagens første såt. Efter få meter hørte vi dagens første skud, og der kom mange flere – snepperne var der. På vej igennem den vestjyske plantage, arbejdede hundene hårdt, og jeg hørte mange skud fra de andre jægere, men jeg så ikke selv nogle snepper. Efter første såt, mødtes vi på vej hen til næste, og det viste sig at der var blevet skudt de først 4-5 snepper, og de havde set flere endnu. Og så måtte der da også komme en chance til mig. Næste såt i plantagen var også igennem tæt beplantning, men jeg blev placeret ved en vej, med godt udsyn. Såten blev sat igang og hundene arbejdede igen godt for os. Efter få meter hører jeg det så ude fra højre – “SNEPPE” – jeg ser til højre, og pludseligt kommer sneppen ud fra beplantningen, og i næste øjeblik har jeg taget skuddet. Min sidemand råber: “fik du den?” – og svaret kunne så glad blive “Ja”. Følelsen af det første stykke vildt var helt specielt. Og så med ét enkelt skud til en sneppe. Vi kom videre igennem såten og mødtes igen alle mand, der blev ønsket tillykke og løftet på hatten rundt omkring. De fleste havde nu fået skud til sneppe, humøret var højt og solen skinnede. Senere fik jeg også mulighed for at få skud til en sneppe for stående hund, og fik også denne. Jeg måtte også sande flere gange i løbet af dagen, at der altså er virkelig meget plads ved siden af sådan en sneppe, når den kommer flyvende. Jagten sluttede naturligvis med parade, og så måtte jeg jo give sneppen et kys i røven som er traditionen. Alt i alt en fantastisk god dag, fyldt med gode oplevelser, der giver mod på og lyst til mere jagt i fremtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!