Jagten på skovens konge

En drøm bliver til virkelighed. Tag med på jagt efter Nordens storvildt “Elgen” i det sydlige Norge med Emil Nielsen.

Det var en tidelig oktober morgen. Den første vinter frost havde lagt sig i løbet af natten. Som indikation at denne dag skulle der ekstra godt med varme til. Den sidste dråbe havde passeret kaffebønnerne og morgenkaffen var klar. Udstyret var pakket og klar, afsted gik det til mødet stedet, hvor jeg skulle mødes med de andre 6 jæger. Her  skal morgenkaffen  nydes i en atmosfæren der emmer af jagt.  Efter alle mand er samlet bliver der snakket frem og tilbage hvad folk har set i løbet af de seneste dage. Vi blev hurtige enige om at vi skulle prøve en lille såt hvor der var kombination af skov og marker. Hurtig kom hatten  rundt med loder, hvor hver jæger træk sin post.  Den sidste mundfuld kaffe blev hurtig skyllet ned og afsted gik det ud til posten. Solen havde vundet over mørket og, vinterfrosten lavede sin let nivende dans på kinderne. Jeg fandt min plads, Jagt stolen blev slået ud kaffekoppen blev fyldt op. Jeg fandt min afstandsmåler frem tog et par hurtige kontrolmålinger. Min Browning i kaliber 30-06 blev omhyggeligt sat i en gribe afstand. Der var kun en ting at gøre – nyde morgenstunden, imens gik snakken på jagt radioen fra de to hundeførere der arbejde sig hårdt igennem den ugæstfrie natur, de fortalte os at de var på sporet af noget. Efter en stunds ventetid blev der meldt ud på radioen, at hundeføreren havde skræmt en elg ud, som havde kursen ned mod mig. Under et split sekundet efter kom elgen frem. Jeg fik hurtig kastede riflen til skulderen. Min Minox Kikkerten fangede hurtigt sit mål, målet var under 50 meter fra mig. men da den gik i en zone hvor jeg ikke kunne afgive skud til fare for at ramme nabo posten. Roen måttes findes og afstanden gik fra 50m til 100m så 110/125m for til sidst at slutte på 135 meter før den var fri. I det tiden gik fra superspeed til super slow i samme øjeblik skuddet forlod mundingen fra min ATec lyddæmper, Elgtyren faldt på stedet. Valget af  Norma oryx bonded 11,7 grams kugle, havde gjort sit arbejde. Med ro i stemmen og et veltilfreds smil – meddelte jeg over radioen at årets første Elg var nedlagt.  Nu kunne jeg kalde mig for Nordisk storvildt’s jæger, samt bevise for mine Norske med jæger, at få en Dansker ind på holdet, rent faktisk ikke var så tosset en ide. Alt i alt har denne dag været vellykket, efter dyret var brækket og frokosten var indtaget, gik turen tilbage til den samme såt. Hvor vi yderligere nedlage en 10 takkes storokse samt en ko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!