Nyjægerjagt med kongelig stemning

Vores “In-House” Amerikanske Kameramand Og Nyjæger David, Som Lige Har Fået Sit Danske Jagttegn – Tog Med På En Nyjægerjagt Med Naturstyrelsen I Gribskov, Først I November. Det Blev En Lærerig Og Meget Spændende Dag, Ikke Mindst Fordi Han Skød Sit Første Stykke Råvildt.

Dagen startede med morgenkaffe, hilsener og en grundig introduktion til jagtetik og etikette i Naturstyrelsens skovkontor i Græsted. Her lærte vi bla. om god opførelse på jagten, og hvad vi skulle være opmærksom på, i forhold til sikkerhed ved dagens udbud- drivjagt på råvildt. Jeg var lidt nervøs inden jagten, der var pludseligt meget vi skulle holde styr på, udover det vi lærte på jagttegnskurset.

Det var oplyste at vi skal have 4 såter hvor en af hver skal have en tur som driver. Efter parolen bliver vi samlede op i biler med vores madpakker og ekstra patroner i bagagen. Humoren var høje då solen begynde at komme frem og oplyst det farverig nordsjællandsk efterårs landskab.

Såterne kunne indhold fasaner, snepper, ræve, hare og råvildt. Så der var meget at glæde sig til men også meget at være opmærskom på. Vi blev sat på vores første post. Spændning var høje mens vi hilste på naboposten. Driverne driver og på første såt bliver der skudt et rå og en forbi skyde til en sneppe. Ikke en dårligt start.
 
Anden såt blev jeg sæt med rykken til en dyb grøft der led ned til en lille å. Jeg hilste på naboerne, tjekkede min pejlemærker og ventede med ojnene på den lille mosede bevoksning i foran af os. Driverne begyndte at kalde “fasan” eller “ræve til højre” så kom en flot ræve 100 meter. Jeg holdt øje hele tiden øje i såten då driverne kom nærmere. Pludselig kunne jeg høre “ravildt til højre, råvildt til højre.” Og så, så jeg den. En rådyr kom trottende stille og rolig ud ad det stor bevoksning lige mod mig. Pulsen løbt men jeg holdte mig helt stille mens den gik lige mellem mig og min nåbo. Naboen tog ikke stand på den så jeg vidst den var min.
Det sket i “slow-motion” for mig men alting fra introduktion blev husket, jeg holdt mit gevær op mens jeg drejede væk fra såten så jeg ville ikke bryde skyttekæden. Råen var lige hvor du skulle lige indenfor de anbefalede 15 meter og 40 graders skudevinkel. Jeg sigtede mod forkroppen og skud. Råen virkede ikke påvirkede af skudet så jeg skud en gang umiddelbart efter og den tryllede med det samme.
 
Da såten var færdig blev der også skudt en fin ræve og en fasan. Klapper på skulderne og tillykke bliver sagt til dem der var heldig. Alle oplyste skydetællerne til jagtleder inden vi bært vores vildt op til bilerne for at køre over til en bålplads i skoven hvor vi kunne varm op med kaffe og frokost.

Efter frokost blev vi sæt på post i skoven og hvor jeg fik min tur som driver. Derefter havde vi en lille parade på et kongested hvor der også bliver bud på lidt kaffe, kage og en enkelt festlig øl bagefter. Med mulighed for at varme os ved ilden og bytte historier fra dagen. Og det var altså lidt sjovt at nippe til en bajer på det samme sted hvor Kronprins Frederik holder parolen for Kongejagterne hvert år.

I hele tællet blev der skudt 6 stykke råvildt, en fasan og en flot ræve. Og mulighed for at putte lidt kød i fryseren som vi kunne købe til en rimelig pris. Til sidste jeg delt kødet med en anden nyjæger som har et sted hvor vi kunne modne og partere dyret for jeg nemlig bor i København og ikke har plads til det. Så det viste sige ikke kun at være en fantastisk måde at kom helt tæt på naturen men også en måde at danne nye venskaber. Jeg var i gode hænder og følte mig meget velkommen – virkelig godt arrangeret og en kanon måde at begynde på jagtens sti! Meld dig til!! Kan virkelig anbefales.

Find Alle Naturstyrelsens Nyjægerjagter På Nyjæger Kalenderen. Der Er Nogen Stykker Tilbage. Se Vores Film Om Jagterne Her…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!