Fællesjagt I trygge rammer i Nordjylland

De 3 nyjægere, Ida, Laura og Christian havde tilmeldt sig jagten og mødte forventningsfulde op til morgenmad og efterfølgende parole kl. 08:30. Efter parolen blev nyjægerne fordelt til skytter og til driverkæden med hundefolkene.

Reviret på 56 HA fordelt med skov, krat og uopdyrket areal og resten udlagt med markafgrøder byder på mange muligheder for hagljagt på rådyr, harer, fasaner, snepper, duer, ænder, skader, krager for de 3 nyjægere.

I løbet af dagen skiftede nyjægerne flere gange mellem de to grupper for at få et indtryk af funktionerne – bl.a. fik de at se, hvorledes en stående jagthund arbejder. Vi havde en del ”gamle” jægere med på jagten, og disse gav sig god tid til at tale med nyjægerne, fortælle og vejlede undervejs, så nyjægerne følte sig i trygge rammer.

Vi havde en dag med tørvejr og en del vildt med både dyr og fugle på reviret, så det var ikke vildtets skyld, at der ”kun” var 1 rådyr og 2 fasankokke på paraden. Rådyret blev ikke straks leveret og måtte derfor eftersøges med schweisshund. Rådyret blev heldigvis fundet og aflivet efter ca. 10 minutters søgen af en dygtig schweisshund med fører. Nyjægerne fik herved også et indblik i, situationen med et uheldigt skudt rådyr kan få et lykkeligt udfald, når opgaven løses rigtigt fra starten.

da skød den ene af fasankokkene – Idas første stykke vildt efter at have bestået haglskydeprøven i sommeren 2018. Stort tillykke til Ida med en flot debut! Det var en god oplevelse at have nyjægerne med på jagten og se, hvor sikkert våben, anvisninger m.v. blev håndteret.

Vi ønsker Ida, Laura og Christian ”Knæk & Bræk” med deres oplevelser 

Ida med hendes første stykke vildt.

fremover som jægere – og opfordre andre nyjægere til at tage chancen og kom ud på en fællesjagt på en af de lokale jagtforeninger rundt om i landet. Jeg/vi håber, at vi med vores fællesjagt under mindre og trygge rammer har givet de 3 nyjægerne endnu mere mod på at få flere oplevelser i naturen og som jægere.

Knæk og bræk

Henning Kiil, fmd.

Aaby Sogns Jagtforening

Vil du være med til at inspirere andre nyjægere?

Vi har brug for flere nyjæger succeshistorie i jagtverdenen…vi vil gerne hør jeres!

Send os din jagthistorie på info@nyjaeger.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bliv en del af vores Nyjæger Team

Vær den første til at høre om vores jagter, events, videoer, konkurrencer og tilbud til nyjægere!